Obvestilo o piškotkih in varovanju osebnih podatkov

Spletna stran www.minime.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kakovostne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi morali nuditi. 

Kaj so piškotki?

Spletni piškotki so datoteke, ki se shranijo na računalnike obiskovalcev spletne strani, preko katerih lahko, med drugim, prepoznamo obiskovalce, ki so že obiskali našo spletno stran. S pomočjo piškotkov lahko izvajamo spletne oglaševalske kampanije, izvajamo analize obiskovalcev ter obiska na strani, shranjujemo osebne nastavitve, gesla, itd. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani:

Piškotke uporablja večina spletnih mest, saj omogoča priročen način za ohranjanje svežine in primerne vsebine, ki je v skaldu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. V ta namen uporabljamo orodje Google Analytics o katerem si lahko več preverite tukaj.

Obvezni piškotki:

Analitični piškotki:

Oglaševalski piškotki:

Piškotki družbenih omrežij:

Kako upravljati in nadzirati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Spodaj so našteti najpogosteje uporabljeni spletni brskalniki in povezave, na katerih boste našli navodila za nastavitve upravljanja piškotkov posameznega brskalnika.