V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

Vse, kar morate vedeti o otroških gugalnikih in počivalnikih

Dojenčki se radi gugajo. Guganje jih spominja na občutke, na katere so se navadili v maternici, zaradi česar se počutijo varne in sproščene. Popolnoma zadovoljni bi bili, če bi se lahko zibali cele dneve. Na žalost to fizično ni izvedljivo, pa naj si tega še tako želimo. Na pomoč nam tukaj priskočijo otroški gugalniki in počivalniki.

Na splošno so zasnovani za dojenčke do 6 mesecev, ki se še ne morejo samostojno sedeti brez pomoči. Večina otroških gugalnikov se lahko zaziba avtomatsko ali s pomočjo začetnega pritiska. Na ta način ponavljajo pomirjujoče gibe zibanja, ki jih vaš dojenček tako obožuje. Malčka pomirijo in hkrati osvobodijo vaše roke, da se lahko posvetite tudi drugim opravilom.

Najboljši gugalniki za dojenčke nudijo tudi možnost dvignjenega naslona med guganjem. To je odlično, če vaš dojenček rad opazuje stvari in dogajanje okoli sebe. Taki gugalniki ponujajo idealen način, da malčka zamotite, medtem ko opravljate vsakodnevna opravila.

Pomembno je upoštevati, da gugalniki za dojenčke in otroški počivalniki niso avtosedeži. Niso zasnovani za zaščito dojenčkov med premikanjem vozil, zato jih nikoli ne uporabljajte med prevozom vašega malčka v avtomobilu.

Ključne značilnosti dobrih otroških gugalnikov

  • Varnost in zaščita: Mehanizmi zapenjanja morajo biti trdni in varni. Tudi gugalnik mora biti stabilen, s podstavkom, ki je širši od sedečega dela. Pred uporabo ga poskusite potisniti navzdol, da preverite njegovo trdnost. Podnožje mora imeti zaščito proti zdrsu, da prepreči drsenje po gladki površini.
  • Udobje: Nagib gugalnika naj bo nastavljiv. Odlično je, če gugalnik omogoča hitro in enostavno nastavljanje med različnimi koti - od sedečega, preko pol sedečega, vse do ležečega položaja. Prav tako mora biti gugalnik oblazinjen, da otroku nudi dodatno udobje.
  • Zabava: Dodatna prednost je, če gugalnik vsebuje vgrajene igračke, ki bodo zabavale vašega dojenčka, ko se bo zibal. Najboljši modeli so opremljeni s funkcijami, ki omogočajo tudi predvajanje pomirjujoče glasbe, s katero boste še dodatno sprostili svojega malčka.
  • Čiščenje: Material prevleke gugalnika mora biti enostaven za čiščenje. Kjer so dojenčki, tam so madeži. Potrebujete gugalnik, ki vam olajša delo, ko ga je potrebno očistiti.

Razbijmo pogoste mite o otroških počivalnikih in gugalnikih

Obstaja več mitov, povezanih z otroškimi gugalniki in počivalniki za dojenčke. Tu so nekateri od njih, ki vam vsekakor ne bi smeli povzročati skrbi:

1. So nezanesljivi in nevarni

Ena najpogostejših skrbi je prepričanje, da gre za premikajoče kose pohištva v otroški sobici, ki lahko poškodujejo malčka, ko se ta plazi po tleh. Novodobni gugalniki so dovolj varni, stabilni in lahko, da so te skrbi odveč.

Veliko staršev skrbi tudi padec dojenčka iz gugalnika ali, da bi si uščipnili prste s tečaji. Dejstvo je, da so kakovostni otroški gugalniki zasnovani tako, da preprečijo vse takšne nesreče. V kolikor upoštevate vsa priložena navodila za uporabo gugalnika, ni razloga za skrb glede varnosti. Upoštevati morate tudi splošne varnostne ukrepe, kot to, da otroka v gugalniku nikoli ne postavljate na visoke površine, kot sta miza ali stol. Prav tako nikoli ne postavljajte gugalnika na vibracijsko površino (na primer hladilnike in pralne stroje), medtem ko je dojenček v njem. Mehke površine, kot so postelje in zofe, tudi lahko vplivajo na stabilnost gugalnika, zaradi česar se lahko prevrne. Bistvo je, da so gugalniki popolnoma varni, če jih uporabljate v skladu z navodili.

2. Lahko prekinejo vez med vami in dojenčkom

Čeprav drži, da držanje in zibanje dojenčka v naročju krepi vašo vez, absolutno ne drži, da bo uporaba pomoči v obliki gugalnika to povezavo oslabila. Nič ni narobe, če občasno uporabljate otroški gugalnik - tako ali tako ni namenjen uporabi za daljše obdobje.

Otroški gugalniki in počivalniki za dojenčke naj bi pomagali mamicam, da lažje skrbijo za svoje malčke. Ker svojega otroka ne morete ves dan zibati, si gugalnik predstavljajte kot pripomoček, ki vam bo pomagal, da si odpočijete, se osredotočite na svoje dobro počutje in postorite nujna opravila. Vaš dojenček ve, da ga imate radi, zato naj vas ne skrbi. Čeprav je skrb zanj bistvenega pomena, morate biti tudi v pravem fizičnem, čustvenem in psihološkem stanju, da lahko dobro poskrbite zanj. Ti gugalniki vam pomagajo, da to dosežete.

3. Nakup rabljenih je prav tako dober

Vsi radi privarčujemo denar. Če pa gre za otroške gugalnike, nakup rabljenih izdelkov ne bi smela biti sprejemljiva možnost. Nemogoče je predvideti dejansko zgodovino otroških gugalnikov, vključno s tem, ali so bili ustrezno negovani, morda celo poškodovani. Govorimo o varnosti dojenčka, zato se raje odločite za nov izdelek.

4. Dražje je boljše

Namesto, da bi sodili gugalnik po ceni, morate najprej preveriti, ali gugalnik ponuja vse funkcije, ki jih iščete. Skrb za varnost mora biti vaša glavna prednostna naloga. V večini primerov vam ne bo treba plačati več, kot si lahko privoščite.

Naše priporočilo

Če razmišljate o nakupu otroškega gugalnika, je 4moms mamaRoo vsekakor eden najboljših modelov, ki so trenutno na voljo. Poleg tega, da vsebuje vse ključne funkcije, ki so opisane v tem članku, ima tudi nekaj drugih edinstvenih lastnosti, zaradi katerih še bolj izstopa. Zasnovan je tako, da se ziba vstran in naprej ter nazaj, pri tem pa skoraj popolnoma imitira naravne gibe, ki jih kot starš naredite, ko pestujete svojega malčka. Na voljo ima pet različnih gibov v petih različnih nastavitvah hitrosti, kar daje skupno 25 edinstvenih kombinacij, ki jih lahko uporabite za pomiritev vašega otroka. 4moms mamaRoo ima vgrajene 4 pomirjajoče zvoke, omogoča pa tudi priklop MP3 naprave in predvajanje poljubnih melodij. Za udobje poskrbi mehka in zračna tkanina, ki se jo enostavno odstrani in opere v pralnem stroju.

Zaradi vseh teh atributov ga toplo priporočamo vsaki mami, ki išče popoln otroški gugalnik.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse