V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

VODIČ: Vse, kar morate vedeti o kompaktnih vozičkih

Včasih se zdi, da otroci rastejo s svetlobno hitrostjo. Včeraj so bili še majhne štručke, danes pa so že pravi radovedneži, pripravljeni na raziskovanje sveta. Povečano zanimanje za okolico je pomemben mejnik in začetek pestrega obdobja – verjetno boste veliko časa preživeli zunaj na svežem zraku, kjer bodo mali navihanci še posebej uživali.

Veste, kaj bo naredilo te dogodivščine še prijetnejše? Dober kompaktni voziček!

Kompaktni vozički so v zadnjih letih postali pravi trend. In za tem stoji dober razlog; so namreč odgovor na potrebe vsakega modernega starša. Ustvarjeni so na način, da vam olajšajo dnevne opravke in izlete vseh vrst – so okretni in lahko prenosljivi, hkrati pa nadvse udobni in poskrbijo za malčkovo varnost.

Kompaktni vozički so odlična rešitev tudi za starše, ki so kakorkoli omejeni s prostorom. Kot že ime pove, je za te vozičke značilno kompaktno zlaganje in tako na primer ne bo težav s prileganjem v prtljažnik avtomobila ali shranjevanjem v majhnem stanovanju. Če potujete z letalom, so kompaktni vozički pogosto primernih dimenzij tudi za ročno prtljago.

Lastnosti dobrega kompaktnega vozička

Trg je dandanes poplavljen z različnimi znamkami in modeli, kar še oteži celoten proces izbire tistega popolnega kompaktnega vozička, ki bo pravi za vas. Kateregakoli izberete, se ne morete znebiti občutka, da bi z drugim modelom dobili kakšno prednost več.

Odličen način za konstruktiven pristop k izbiri je dobri stari seznam – naredite seznam lastnosti, ki so za vas pomembne in izberite voziček, ki zadovolji vse vaše želje! Kaj pa, če niti ne veste, na kaj morate biti pozorni in katere funkcionalnosti so pomembne pri izbiri kompaktnega vozička? Potem ste na pravem mestu. Tu je nekaj lastnosti, ki jih dober, kvaliteten kompakten voziček preprosto mora imeti:

Nizka teža

Dobri kompaktni vozički so lahki in se jih zlahka prenaša naokrog. Izberite takega, ki bo po teži spominjal na večjo žensko torbico, ne zadovoljite se s težjim.

Enoročno odpiranje in zlaganje

Vse mamice potrjujejo, da bodo mali navihanci izkoristili vsako še tako majhno priložnost, ko boste za sekundo ali dve usmerili pogled nekam drugam. Meje svobode lahko raziskujejo doma, na varnem, medtem ko je za javna mesta seveda pomembno, da jih držite blizu sebe in jim s tem onemogočite možnost za pobeg.

Zato potrebujete voziček, katerega odpiranje ter zlaganje bosta kolikor le mogoče enostavni opravili. Pozabite kompleksne mehanizme zaklepanja, ki zahtevajo uporabo obeh rok – izberite voziček, ki ga lahko odprete in zložite zgolj z eno roko in v enem gibu. V tem primeru lahko v drugi roki držite otroka in ste tako prepričani, da je na varnem.

Varnost

Kakšno korist ima eleganten, moden voziček, če ni maksimalno varen za uporabo? Pri izbiri vozička bodite tako prioritetno pozorni na varnostne funkcionalnosti. Na vrhu seznama naj bosta dober sistem varnostnih pasov ter kompaktna varnostna ročica pred otrokom.

Možnost prilagoditve hrbtnega naslona

Malčki v vozičku pogosto zaspijo. Spanje v sedečem položaju je skrajno neudobno in sili glavico ter vrat v nenaravni položaj. Možnost prilagoditve sedeža v ležeči položaj je zato zelo pomembna lastnost kompaktnega vozička. Poleg prilagodljivega sedeža naj bo prilagodljiv tudi naslon za nogice, ki ga boste dvignili za čim bolj horizontalen položaj. Tako izravnana podlaga omogoča uporabo tudi za najmlajše zakladke, pri nekaterih vozičkih že od samega rojstva dalje.

Zaščita pred soncem

Velika verjetnost je, da boste voziček uporabljali tudi poleti, ko so temperature najvišje in je sonce najmočnejše. Takrat bo vaša prioriteta, da bo malček kar se da dobro zaščiten proti sončnim žarkom. Kompaktni voziček lahko pripomore k zaščiti z raztegljivo strehico, ki bo poskrbela, da bo otrok skrit v senci.

Prostor za shranjevanje

Tako majhni, pa toliko stvari potrebujejo! Verjetno si poleg porivanja vozička ne želite nositi še previjalne torbe in dodatnega nahrbtnika za ostale pripomočke. Dodaten prostor za shranjevanje na samem vozičku, natančneje v košari pod sedežem, bo več kot dobrodošel! Enostavno dostopanje do košare bo male opravke med sprehajanjem še dodatno olajšalo.

Vzmetenje na vseh kolesih

Med odkrivanjem okolice ter novih krajev z vozičkom vas bo pot zanesla na številne različne površine. Že občutek hoje po cesti se razlikuje od tistega po travi, ki je spet drugačen od hoje po pesku ali granitnih kockah v centru mesta. Če razliko občutite vi, na svojih nogah, verjemite, da jo bodo občutili tudi malčki v vozičku – še v večji meri. Dober sistem vzmetenja je zato zelo pomemben, saj bo tresenja tako manj, vožnja pa bo bolj udobna.

Prednosti kompaktnih vozičkov

Če še vedno niste prepričani, ali potrebujete kompaktni voziček, naj vam predstavimo nekaj njihovih prednosti:

Enostavno manevriranje

Običajni vozički so veliki, težji ter včasih kar malo okorni. Kompaktni vozički so njihovo nasprotje. Z njimi vožnja po ozkih ulicah ali v gneči nakupovalnega centra ne bo predstavljala težave. Lahkotnost, s katero boste brzeli skozi park ali po ovinkih poti živalskega vrta, je v primerjavi s klasičnimi vozički izjemna.

Udobje, varnost in dolgotrajnost

Kompaktni vozički zagotavljajo varnost na nivoju klasičnih vozičkov, hkrati pa  nudijo še prednost kompaktnosti ter enostavne uporabe. Najboljši na trgu se ponašajo tudi z visokokakovostnimi materiali, kar pripomore k dolgi življenjski dobi izdelka. S kompaktnim vozičkom boste na sprehodih tako še posebej uživali, saj vam ne bo potrebno skrbeti, da malček ne bi bil na varnem, ali da se bo voziček kakorkoli uničil.

Prihranijo prostor

Klasični vozički in manjši avtomobili včasih ne gredo najbolje z roko v roki.  Kompaktni vozički so manjši, zlasti v zloženem stanju zavzamejo bistveno manj prostora in jih tako brez težav pospravite v prtljažnik vsakega avtomobila. Tak voziček ne bo v napoto niti v manjšem stanovanju, saj ga boste zlahka pospravili kar v omaro.

Nizka cena

Kompaktni vozički so odlična kombinacija visoke funkcionalnosti in cenovne ugodnosti. Če ste pri izbiri finančno omejeni, je to še en razlog več, zakaj je kompakten voziček dobra izbira za vas.

Za koga so ustvarjeni?

Kompaktni vozički so primerni za vsak življenjski slog. Če živite v velikem mestu in veliko potujete, če ste z dežele in je vaš vsakdan umirjen, ali pa se nahajate nekje vmes – kompaktni voziček vam bo prišel prav na vsakem koraku in se odlično prilagodil vašemu načinu življenja.

Naše priporočilo

Če se odločate za nakup kompaktnega vozička, je MAST odlična izbira. MAST otroški voziček združuje vse najboljše lastnosti vozičkov svoje kategorije. Odlikujejo ga visoko-kvalitetni materiali in modni dizajn.

MAST zadosti vsem zgoraj navedenim lastnostim, ki so značilne za dober kompaktni voziček. Z MAST-om dobite voziček, ki je udoben, ima vse potrebne funkcionalnosti, enostaven za uporabo, nadvse varen in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je še estetsko dovršen in cenovno dostopen. Zadetek v polno!

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse