V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Uvajanje goste hrane – imate prave pripomočke?

Je vaš malček začel kazati interes po »pravi«, gosti hrani? Poleg izbire primernih jedi in načinov uvajanja ne gre pozabiti tudi na ustrezne pripomočke, ki bodo spremljevalec vašega otroka na tej novi poti odkrivanja možnosti prehranjevanja. Trg je preplavljen z različnimi žličkami, krožniki, skledicami, slinčki, … Kaj izbrati, na kaj moramo biti pozorni?

Bitka materialov

Tukaj ni pravih ali napačnih izbir, odločite se glede na potrebe vaše družine in vašega otroka.

  • Pribor ter posode iz nerjavečega jekla se svetujejo le za starejše otroke, saj so taki pripomočki trdi in težki - niso primerni za malčke, ki so ravno začeli z uvajanjem goste hrane.
  • Če izberete plastiko, se pred tem prepričajte, da ne vsebuje BPA. Bisfenol A je pogosta sestavina plastike, ki lahko povzroči številne zdravstvene težave.
  • Številni pripomočki so iz lesa – ti so varni za vašega otroka in za okolje, malčkom zelo prijazen material v tej kategoriji je bambus.
  • Najpogostejši material pripomočkov za hranjenje pa ostaja silikon. Le-ta je mehek in nežen do otrokovih dlesni, trpežen in enostaven za čiščenje. Odlikujeta ga tudi hipoalergenost in odpornost na bakterije.

Ko izbirate material, bo za vas morda pomembna tudi možnost uporabe v pomivalnem stroju ter segrevanja v pečici.

Varnost in razvoj malčkovih sposobnosti

Izberite primerno velike pripomočke glede na starost otroka. Ročaji jedilnega pribora ter kozarčki naj se lepo prilegajo dlanem, da jih malček z lahkoto prime v roko. Tako bodo gibi naravni in otrok bo na zdrav način razvijal finomotorične sposobnosti. Ne glede na izbran material naj bodo robovi pripomočkov za hranjenje zaobljeni, da se otrok pri uporabi ne poškoduje.


Vakuumska pritrditev krožnika ali skledice

Ko otrok s priborom še ni spreten, mu lahko vsaka malenkost dodatno oteži proces hranjenja. Pomagajte mu z izbiro krožnikov in skledic, ki se z vakuumom fiksirajo na podlago. Malček bo pri učenju hranjenja hitreje napredoval, saj se mu krožnik ne bo neprestano spodmikal. Razvoj motoričnih spretnosti bo lažji in hitrejši.

Pri pripomočkih z vakuumsko pritrditvijo pomislite na kompatibilnost s stolčkom za hranjenje. Verjetno ne želite, da je baza krožnika, ki omogoča pritrditev, prevelika za mizico vašega stolčka za hranjenje, kajne?


Kaj pa slinčki za hranjenje?

Packanje, pljuvanje in premetavanje hrane so seveda del naravnega procesa otrokovega učenja - vendar vseeno obstajajo ukrepi, s katerimi vsaj malo zavarujemo otrokova oblačila, tla, in okolico.

Brez slinčka za hranjenje ne bo šlo. Izberite takega, ki je najbolj varen za uporabo. Če se lahko izognete zapenjanju okrog vratu, raje izberite takega, ki se zapenja preko ramen na malčkovem hrbtu. Tak slinček bo bolje fiksiran in bolj udoben za otroka, saj ga ne bo okrog vratu nič zategovalo. Na voljo so različni materiali, velikosti, dizajni – nekateri vsebujejo celo žepek za dodatno preprečevanje padanja hrane. Praktično je, da se slinček lahko zloži in enostavno opere.

Če ste v iskanju ustreznega seta pripomočkov za hranjenje vašega malčka, je Minikoioi odlična izbira. Varnost in kvaliteta sta na prvem mestu, izdelki pa so unikatni in praktični. Posamezne izdelke si lahko pogledate tukaj.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse