V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

Spodbudite otrokove sposobnosti preko igre

 

V prvih letih otrokovega življenja je igra izrednega pomena, saj preko nje razvija gibalne in kognitivne sposobnosti. Izbira različnih igrač in dejavnosti je zato ključna in mora biti prilagojena otrokovem razvoju in sposobnostim.

Pomen okolja

Otroku ustvarimo stimulativno okolje tako, da se z njim veliko ukvarjamo, pogovarjamo že od samega začetka, mu ponudimo igrače ustrezne njegovi starosti, nosimo ga s sabo okoli in mu tako razkažemo različne okolice. Otroci, ki prihajajo iz takega okolja imajo boljšo predispozicijo za razvoj, zato je prvo leto bistveno za razvoj možganov vašega malčka.

 

Igrače ki spodbujajo razvoj

Dandanes so otroci vseskozi obkroženi s sodobno tehnologijo, kateri ne moremo pripisati samo negativne lastnosti, pa vendar, bodimo pozorni da se naši malčki ne zamotijo in ukvarjajo le s temi. Te namreč ne pripomorejo k inteligenčnem in motoričnem razvoju otroka. Otroka spoznajte predvsem z didaktičnimi igračami, ki bodo spodbudile njegovo domišljijo motoriko, kognitivni razvoj, spoznavanje barv, oblik itd.

 

Otrok naj bo pri igri svoboden

Pri vseh stvareh ima vsak svoj čas in tako je tudi pri igri. Pomembno je, da otroku ponudimo določeno igračo vendar ga nikoli ne silimo k določeni aktivnosti. Če otroku določena igrača ni zanimiva, ga ne pritegne ali zanjo še ni pripravljen, ga pustimo na miru in ga nikakor ne silimo. Naša naloga je, da mu nudimo izzive in spodbude, primerne njegovim zmožnostim, ampak  ga pri tem ne smemo siliti ali zahtevati čudežev. Predvsem pa si ne delamo skrbi v kolikor otrok ne izkaže zanimanja za določene igrače ali aktivnosti, ki veljajo kot primerne za njegovo starost. Igra je še vedno igra in naj ostane taka, zabavna, neobremenjena in predvsem svobodna.

 

Z igro do učenja s stenskimi igračami Vertiplay

Vertiplay stenske igrače so prav nekaj posebnega, saj se enostavno nalepijo na katerokoli gladko vertikalno površino in omogočijo čisto drugačno in inovativno igralno izkušnjo. Gre za lesene didaktične igračke, ki spodbujajo razvoj ključnih otrokovih sposobnosti. Poleg tega pa so tudi prečudovita dekoracija otroške sobice. Spoznajte vse igrače Vertiplay tukaj.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse