V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

Naj vas nizke temperature ne odvrnejo od vozičkanja

Hladno zimsko vreme lahko povzroči nekaj neugodnosti za vozičkanje, vendar lahko s pravo opremo vi in vaš malček še vedno brezskrbno uživate v njem. Če že imate starejše otroke, verjetno že veste, kako se stvarem streže. Če pa ste novopečeni starš, morda potrebujete nekaj nasvetov.

Kako se obleči

Pravilna izbira oblačil za dojenčka v hladnem vremenu ni vedno preprosta, saj ne morejo povedati, če jim je dovolj toplo in udobno, starši pa lahko pogosto z oblačili pretiravajo. Dobro vodilo pri oblačenju je, da oblečete dojenčka tako kot ste oblečeni vi, le da dodate še en sloj. Na primer, če imate oblečeno majico, jopo in hlače, malčku oblecite bodi z dolgimi rokavi, majico, jopo in hlače. Če so temperature zelo nizke, lahko dojenčka oblečete v kombinezon ali pa na voziček dodate še kakšno odejico. Če je bilo dojenčku zunaj dovolj toplo, lahko preverite tako, da potipate prstke na nogah in trebušček, takoj, ko pridete v prostor. Prstki so lahko malo hladni, ampak ne ledeni na otip, trebušček pa mora biti topel.

Kako zavarovati kožo

Dojenčkova koža je na splošno zelo nežna in občutljiva. Nizke temperature jo lahko poškodujejo, če je mrazu izpostvljena predolgo ali če so temperature prenizke (nevarnost ozeblin). Druga nevarnost so opekline od sonca. Na to se morda ne spomnite pogosto v zimskih mescih, ampak so opekline možne ne glede na to, kako hladno je zunaj. Da zavarujete dojenčkovo kožo kolikor se le da, zunaj ne bodite predolgo in po potrebi uporabite ustrezno vlažilno kremo in zaščito proti soncu.

Uporabite zimsko vrečo

Vašega malčka ne rabite obleči v pet ali šest slojev, da bi mu bilo dovolj toplo. Raje uporabite zimsko vrečo. Zimske vreče so veliko bolj praktične kot odejice, saj jih lahko pritrdite na voziček, kjer bodo tudi ostale. Z njimi je otroku vedno toplo in udobno. Oblikovane in polnjene so z zelo toplimi in posebej za to razvitimi materiali, prav tako imajo več slojev membran. Če se zimska vreča umaže, jo lahko preprosto snamete in operete v pralnem stroju. Obstaja veliko modelov in velikosti, zato zagotovo najdete takšno, ki vam bo všeč. Zimske vreče so odlične za zunanje aktivnosti, od kratkih sprehodov po soseski, ali daljših ob jezeru itd. Njihova praktičnost vam omogoča, da jih lahko  uporabljate tudi v hribih ali na podeželskih cestah.


Uporabite odsevne predmete

Pozimi so dnevi precej krajši. Če greste na sprehod bolj pozno, morate vedno uporabljati odsevne predmete. Zelo je popularno, da se na voziček nalepi odsevni trak. Trak naredi voziček mnogo vidnejši ter varnejši. Za sprehod lahko izberete tudi ulice z manj prometa ali pa greste v park, uporaba svetlejših oblačil lahko prav tako pripore k večji vidljivosti.


Uporabite dežno zaščito

V vozičkanju lahko uživate, tudi če dežuje. Večina vozičkov ima zaščito za dež, ki varuje dojenčka pred zimskimi vremenskimi neprilikami. Zaščita prav tak zadržuje toploto, kar je potrebno imeti v mislih, ko oblačimo dojenčka. Otroku mora biti toplo, ne sme pa se pretirano potiti.

Z MAST vozičkom boste pripravljeni na dogodivščine tudi v hladnejših mesecih

Kompaktni voziček Mast je vse, kar potrebujete za udobno in prijetno vozičkanje skozi celo leto in v vseh letnih časih. Dežuje? Ni problema, saj je na voljo dežna zaščita, ki vam omogoča, da greste na svež zrak tudi v bolj muhastem vremenu. Kaj pa veter in mraz? Brez skrbi, vaš dojenček bo oboževal zimske sprehode v Cocoon zimski vreči. M2 Cocoon zimska vreča ustvari mehko gnezdece, v katerem bo vašemu malčku toplo kot v zibki. Učinkovit sistem za pritrditev pa poskrbi, da je zimska vreča varno pritrjena ter ne more zdrsniti z vozička. Želite izvedeti več o MAST vozičku? Kliknite tukaj za več podrobnosti.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse