V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu stolčka za hranjenje?

Nekje med četrtim in šestim mesecem nastopi čas, da dojenčku poleg mleka, ponudimo prvo kašico. Takrat se za mamice začne aktivno iskanje in nakup najprimernejšega stolčka za hranjenje, v katerem se bo malček počutil varno in udobno in v katerem bo hranjenje steklo enostavno.  A kar hitro boste opazili, da je ponudba ogromna in pojavi se težava - kaj izbrati in kaj točno je pomembno? Stolčki za hranjenje se lahko med seboj zelo razlikujejo in izbira prav gotovo ni lahka. Zato smo za vas izbrali najpomembnejše lastnosti, ki jih starši cenijo pri stolčkih za hranjenje.

Nekaj najpomembnejših lastnosti, ki jih starši cenijo pri stolčkih za hranjenje:

  1. Nastavljiva višina: za to funkcijo vam bo hvaležen predvsem vaš hrbet, saj pomeni manj prisilne drže med hranjenjem.
  2. Nastavljiv naklon: to je predvsem važno v prvih mesecih, ko večina dojenčkov še ne sedi samostojno, začenja pa z uvajanjem goste hrane. Če se čisto poleže ga lahko uporabite tudi kot praktičen počivalnik že od novorojenčka dalje!
  3. Magnetni pladenj: Pomembno je, da je pladenj snemljiv, saj bomo pladenj večkrat na dan morali očistiti. Nekateri inovativni stolčki za hranjenje, ki so trenutno na trgu imajo tudi magnetni pladenj, ki nam omogoča enostavno in hitro odlaganje pladnja.
  4. Mehko oblazinjenje: poskrbite, da mu bo udobno. Malčku mora biti med hranjenjem kar se da udobno, saj bo to vplivalo tudi na uspešno hranjenje. Sedež mora biti oblazinjen, pravi naklon in seveda se mora počutiti v njem stabilno in varno.
  5. Lahko čiščenje sedeža: bombaž in podobni materiali so super na izgled, vendar izjemno nepraktični za čiščenje. Najbolje se odrežejo takšni materiali, iz katerih lahko hrano obrišete kar z vlažnim robčkom.
  6. Zapenjanje: varnost mora biti tudi tukaj na prvem mestu, saj se malčki lahko hitro skobacajo iz stolčkov, ki pa so ponavadi kar precej visoki, zato se lahko ob padcu resno poškodujejo.
  7. Kolesa: predvsem pridejo prav, če morate kdaj kaj postoriti v kuhinji, najmlajši član družine pa se ne želi od vas ločiti niti za en meter. Tako lahko skupaj ustvarjata, brez skrbi, da bi odtaval po svoje.

Stolček za hranjenje Oribel Cocoon ima tako vse naštete lastnosti in še več. Poleg tega, da je izredno varen, udoben in funkcionalen, pa ga imajo starši radi tudi zaradi modernega videza. Več o Cocoon stolčku za hranjenje najdete tukaj.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse