V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

Larine misli o aktivnostnem centru Portaplay

Mlada mamica in blogerka Lara Koren Nastran, katere zapise prebirate na blogu Romeo, Julija & co., je z nami delila svoje mnenje o aktivnostnem centru Portaplay. Vabimo vas, da si preberete nekaj njenih misli o tovrstnih pripomočkih, razloge, zaradi katerih uporabo Portaplay centra priporoča ter omejitve, ki jih je pri tem potrebno upoštevati.

"Vsi, ki me poznajo vedo, da sem prva, ki bo zagovarjala načela pravilnega otroškega razvoja, posledično pa sem zelo skeptična pri raznoraznih modernih pomagalih. Ravno zato je bil zame aktivnostni center Portaplay nekaj, za kar se nikakor nisem odločila v hipu, ampak sem dolgo tehtala pluse in minuse, predvsem na podlagi koristi za dojenčka in seveda, tudi zame. 

Da gremo po vrsti - kaj sploh je Portaplay? Je neke vrste igralni center za dojenčke, ki pa se (kar je pomembno!) ne premika kot hojice in nikakor ni mišljen kot pripomoček za učenje stanja ali hoje. S pomočjo posebej prilagojenih igračk pomaga pri razvoju fine in grobe motorike, obenem služi kot grizalo, predvsem pa otroku ponudi animacijo za trenutke, ko morate sami kaj postoriti, pa je malček že prevelik, da bi mirno poležaval v gugalniku ali posteljici. Meni pride prav predvsem ko sesam, kuham ali na brzino skočim pod tuš v sosednjo sobo, saj vem, da je to najboljše zagotovilo, da bo medtem na varnem, ne pa vtikal prste v vtičnico, prevračal vaze ali si pobuškal glavo na prvem robu. Namenjen je otrokom od 5. meseca starosti (sama bi ga sicer svetovala od takrat, ko je dovolj močan, da se začne sam postavljati na nogice, saj je to veliko bolj zdravo za samo telo), ko prerastejo to prvo fazo, pa skupaj z njimi "odraste" v mizico, za katero se dobi tudi dva stolčka in rola risalnega papirja ter se tako za kar lep čas podaljša uporabnost. 

Kar pa se tiče vpliva na dojenčkov razvoj... v današnjih časih je že splošno znano, da je daleč najboljše, če jih kar se le da veliko odlaga na ravne površine, saj se tam odvija najbolj optimalno gibanje. To je teorija, ki pa žal v praksi modernih mam, ki smo ponavadi tempirane na minute, ne zdrži vedno. V takih primerih občasno malce "pogoljufam", sploh, če vem, da se Tristanu ob tem razvijajo neka druga čutila (v tem primeru fina motorika), predvsem pa vidim, kako uživa. Portaplay pa obožuje! Torej, ja, mirne vesti vam ga lahko priporočim kot en krasen pripomoček, ki bo odslužil svoje ob predpostavki, da ga uporabljate zmerno - nobena nosilka, gugalnik, aktivnostni center itd. niso mišljeni, da otroka pustiš notri po cel dan, jaz ga ponavadi odložim za 15 minutk, potem pa po potrebi čez čas ponovno. Medtem se prosto giba in raziskuje, zato ni skrbi, da bi mu s tem škodila, meni (in verjetno vsaki mami), pa je teh nekaj minutk prava dragocenost, za katero sem hvaležna vsak dan znova."

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse