V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vsebine, priporočila in nasveti glede na starost vašega malčka:

Kako izbrati pravi stolček za hranjenje?

Po prvih nekaj mesecih, ko vaš dojenček je samo mleko, nastopi čas za prvo kašico. Tako, kot na tržišču obstaja kar nekaj vrst kuhalnikov za pripravo le te, pa je moč najti tudi poplavo stolčkov za hranjenje, zato zna biti vse skupaj zelo naporno in zmedeno.

Na kaj je torej potrebno biti pozoren pri izbiri?

Poleg otrokovega udobja, je zelo pomembna tudi praktičnost. Odločite se, ali želite stolček, ki bo rasel skupaj z vašim otrokom, ali takšnega, ki ponuja samo eno opcijo sedenja, iščete modern ali klasičen dizajn…

Nekaj najpomembnejših lastnosti, ki jih starši cenijo pri stolčkih za hranjenje:

  • Magnetni pladenj: odstranjevanje pladnja je mogoče z eno samo roko, kar močno olajša delo, če imate v drugi roki brcajočega malčka.
  • Nastavljiva višina: za to funkcijo vam bo hvaležen predvsem vaš hrbet, saj pomeni manj prisilne drže med hranjenjem.
  • Nastavljiv naklon: to je predvsem važno v prvih mesecih, ko večina dojenčkov še ne sedi samostojno, začenja pa z uvajanjem goste hrane. Če se čisto poleže ga lahko uporabite tudi kot praktičen počivalnik že od novorojenčka dalje!
  • Mehko oblazinjenje: poskrbite, da mu bo udobno.
  • Lahko čiščenje: bombaž in podobni materiali so super na izgled, vendar izjemno nepraktični za čiščenje. Najbolje se odrežejo takšni materiali, iz katerih lahko hrano obrišete kar z vlažnim robčkom.
  • Zapenjanje: varnost mora biti tudi tukaj na prvem mestu, saj se malčki lahko hitro skobacajo iz stolčkov, ki pa so ponavadi kar precej visoki, zato se lahko ob padcu resno poškodujejo
  • Kolesa: predvsem pridejo prav, če morate kdaj kaj postoriti v kuhinji, najmlajši član družine pa se ne želi od vas ločiti niti za en meter. Tako lahko skupaj ustvarjata, brez skrbi, da bi odtaval po svoje.

Instagram