V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Kako kuhati z dojenčkom v hiši

Prihod iz porodnišnice je eden najbolj vznemirljivih dogodkov v materinem življenju. Čez noč dojenček postane središče vašega sveta. Vse, tudi vsakodnevno kuhanje, mora biti prilagojeno otrokovim potrebam. Priprava celotnega kosila je lahko zelo zamudna in včasih lahko postane celo misija nemogoče.

Sledeči nasveti vam bodo pomagali pri pripravi okusnih kosil, medtem ko se boste posvečali vašemu otročku ter imeli tudi nekaj trenutkov zase.

  1. Vzemite otroka s sabo v kuhinjo.

Če je dojenček nemiren, ko niste z njim, ga preprosto vzemite s sabo v kuhinjo. Tako boste lahko kuhali, se z njim pogovarjali ter ga imeli ves čas na očeh. Ne bo vam treba tekati po hiši vsakič, ko boste zaslišali jok ali hrup. Tudi obrok bo tako pripravljen hitreje, saj vam ne bo treba ugašati kuhalne plošče ali pečice.

  1. Priskrbite si pomoč družinskih članov.

V pomoč so vam lahko tudi vaši starši, partner ali starejši otroci. Kosilo lahko pripravite, medtem ko nekdo drug pazi otročka ali pa kakšen dan kdo od družinskih članov pripravi kosilo, medtem ko se vi posvečate otroku.

  1. Dajte mu prigrizke.

Če je dojenček že dovolj star, da lahko jé gosto hrano, ga posedite v stolček za hranjenje in mu dajte prigrizke, medtem ko kuhate. Na tak način ga boste zamotili, pa tudi lažje bo počakal na obrok.

  1. Pripravite večjo količino hrane za kasneje.

Še vedno lahko pripravite zdrave obroke, četudi niso vedno sveži. Skuhajte večjo količino hrane, ko vam čas to dopušča in presežek preprosto zamrznite ali pa ga dajte v hladilnik za naslednji dan. Zagotovo bodo dnevi, ko boste zalo hvaležni za ta »trik«.

  1. Planirajte vnaprej.

Če imate težave z odločanjem kaj kuhati vsak dan, si naredite tedenski plan. Zapišite si sestavine, ki jih potrebujete za vsako jed in kupite vse potrebno v enem obisku trgovine. To vam bo prihranilo ogromno časa.

  1. Kuhajte po delih.

Obrok ne rabi biti pripravljen v enem mahu. Če nimate veliko časa na razpolago, bo priprava veliko lažja, če boste kuhali po delih. Enkrat pripravite zelenjavo, drugič marinirajte, tretjič pristavite vodo na štedilnik. Ko naredite vsakič nekaj, boste imeli občutek, da vam kuhanje sploh ni vzelo veliko časa.

  1. Posedite otroka v stolček za hranjenje.

Ko se vaš malček začne plaziti in plezati, morate biti še posebej previdni. Stekleni in ostri predmeti ter predali morajo biti odstranjeni iz otrokovega dosega. Med kuhanjem ne morete ves čas nadzorovati vašega otroka – preživljanje časa v stolčku je za otroka lahko zabavno, še posebej, če ga s čim zamotite.

Zagotovo se lahko vsi strinjamo, da je stolček za hranjenje ena od stvari, ki vam je lahko v pomoč pri vsakodnevnem kuhanju in drugih opravilih.

Če še niste našli popolnega zase, kliknite tukaj in spoznajte Oribel Cocoon stolček za hranjenje. Stolček je udoben, zložljiv, enostavno ga je očistiti in ima tri položaje naslona. S Cocoon stolčkom bo vaš otrok vedno varen in blizu vas.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse