V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

Kako izbrati najboljši stolček za hranjenje?

Izbira ustreznega stolčka za hranjenje resda ni največja prioriteta ob samem rojstvu otroka, vendar meseci hitro bežijo in kot bi mignil, bo vaš malček že samostojno sedel in užival v gosti hrani. Izbira pravega stolčka bo pripomogla k temu, da bo hranjenje še bolj prijetno - tako za vas, kot za malega nadobudneža.

Za številne starše je proces izbire stolčka pravi izziv. Na toliko stvari je potrebno misliti! Vsakdo želi za svojega otroka le najboljše, vendar je ob toliko različnih stilih, materialih in funkcionalnostih včasih težko presoditi, kaj sploh je tisto »najboljše«.

V tem članku se bomo dotaknili vseh podrobnosti, na katere morate biti pozorni pri nakupu stolčka za hranjenje in upamo, da vam bo zapis v pomoč!

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri stolčka za hranjenje

Preden se dotaknemo specifičnih lastnosti, se najprej vprašajte sledeče:

 • Kako dolgo boste uporabljali stolček? Idealno je, da izberete takega, ki bo rasel z vašim otrokom in bo celo dovolj kvaliteten ter vzdržljiv, da ga boste lahko uporabljali tudi pri drugem otroku.
 • Koliko prostora imate? To bo narekovalo izbiro velikosti ter možnosti prenosljivosti. Če imate majhno stanovanje, je za vas najbolje, da izberete manjši stolček, po možnosti zložljiv. Tako ga boste enostavno premaknili in pospravili, ko bo to potrebno.
 • Kako ga boste čistili? Imejte v mislih kaos, ki bo najverjetneje pogosto nastal ob poskusih hranjenja. Takrat boste hvaležni za materiale, ki se enostavno očistijo.
 • Kaj vam je všeč? Seveda mora biti varnost vedno na prvem mestu, vendar vam bo vaš osebni stil pomagal pri izbiri dizajna, barv ter materialov.

Izberite popoln stolček

Tu so najpomembnejši dejavniki, na katere ne pozabite, ko se odločate za nakup stolčka:

 1. Varnost je na prvem mestu

Stolčki za hranjenje imajo številne z varnostjo povezane lastnosti, ki jih je potrebno imeti v mislih. Na prvem mestu sta dober sistem varnostnih pasov ter širok in stabilen spodnji del stolčka brez koles oz. s takimi kolesi, ki se zaklenejo. Pri zložljivih stolčkih pazite, da gre za tak mehanizem, ki prepreči, da bi si malček v njem priščipnil male prstke.

 1. Enostavnost uporabe

Uporaba stolčka mora biti enostavna in nedvoumna. Enostavnost uporabe je ne samo zelo praktična, povezana je tudi z varnostjo. Naj gre za še tako visoko kvaliteto - bolj zapleten je videti sistem zapenjanja varnostnih pasov, manj verjetno je, da ga boste uporabili.

 1. Dizajn

Nekateri elementi, ki vam bodo zagotovo všeč, so – odstranljiv pladenj, po možnosti pralen v pomivalnem stroju, nastavljiv naklon sedežnega dela, prilagodljiva višina stolčka ter možnost zlaganja. Če ste vizualni tip in vam interier veliko pomeni, boste med številnimi opcijami na trgu zagotovo našli stolček, ki bo ne samo kvaliteten in varen, temveč se bo krasno vklopil tudi v vaš stil notranje opreme.

 1. Sestavljanje in vračila

Razmislite, ali boste stolček sestavili sami doma, ali bi raje izbral takega, ki je ob nakupu že skoraj v celoti sestavljen. V mislih imejte tudi možnost vračila, saj ni nujno, da bo stolček, ki ste ga izbrali, odgovarjal tudi vašemu malčku. Nakup opravite pri trgovcu, kjer vračila potekajo nemoteno in brez komplikacij.

Če povzamemo:

Ko boste pretehtali vse pluse in minuse ter si ogledali različne modele na trgu, ne pozabite – izberite stabilen, masiven, visokokvaliteten stolček, ki je odporen na umazanijo in ga je enostavno čistiti. Če lahko od obdobja začetkov hranjenja pričakujete eno stvar, je to zagotovo - hrana povsod!

Vprašajte se tudi o večnamembnosti stolčka, ki ste ga izbrali. Koliko časa vam bo služil, ga boste lahko po potrebi prestavili, ga boste lahko uporabljali tudi pri drugem otroku ob morebitnem povečanju družinice?

Naše priporočilo

Če ste v iskanju visokokvalitetnega stolčka za hranjenje, toplo priporočamo stolček Cocoon znamke Oribel. Namenjen otrokom od 6 mesecev pa vse do 3. leta starosti, Cocoon stolček izstopa zaradi številnih razlogov:

 • Njegov inovativen dizajn omogoča, da raste z otrokom. Omogoča 3 nastavitve naklona, od najbolj ležečega do čisto pokončnega, možnih je tudi 6 različnih nastavitev višine. Tako lahko vedno izberete popolno kombinacijo, ki bo v nekem danem obdobju najbolj ustrezala vam in malčku ter zagotavljala največje udobje.
 • Ena najboljših funkcionalnosti Cocoon stolčka je ta, da ga lahko uporabljate kot počivalnik za dojenčke. Stolček se lahko nastavi v popolnoma ležeč položaj, kjer bodo z dodatnim mehkim vstavkom popolnoma varni tudi najmlajši zakladki, medtem ko bodo uživali v svoji steklenički, počivali ali pa vas opazovali pri kuhinjskih opravilih.
 • Zelo enostavno ga je očistiti! Ne vsebuje blaga ali drugih materialov, ki bi se hitro umazali. Sedež je oblazinjen z vodoodporno peno, ki jo po hranjenju enostavno obrišete z mokro krpo, kot tudi preostale dele stolčka. Pladenj se lahko odstrani in je primeren za strojno pranje.
 • Hranjenje postane s Cocoon stolčkom enostavno in prijetno opravilo. Stolčku je priloženo ergonomsko oblikovano držalo za skledico in pijačo, ki vam bo prišlo prav v obdobju, ko boste malčka hranili sami. Ko pa se začne samostojno hranjenje, bo vaš najboljši prijatelj velik odstranljiv pladenj, ki ga boste po obroku enostavno oprali v pomivalnem stroju.
 • Stolček se zloži, pladenj se z magnetom pritrdi na zadnji del stolčka in tako Cocoon zavzame zelo malo prostora.

Kot ste verjetno že sami ugotovili, Cocoon ni zgolj pripomoček za hranjenje. Gre za priročen, večnamenski, modern kos pohištva, ki ga lahko uporabljate kot počivalnik za dojenčke ali stolček za hranjenje. Priporočamo ga vsem staršem, ki iščejo večnamenski stolček, ki bo rasel z otrokom.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse