V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

6 top plaž na slovenski in hrvaški obali za dojenčka

Ni lepšega, kot odpraviti se na težko pričakovani poletni oddih. Če pa imate ob sebi dojenčka, je dobro izbrati plažo, ki bo zagotovila maksimalno udobje vam in malemu nadebudnežu. V nadaljevanju predstavljamo najboljše plaže na slovenski in hrvaški plaži po izboru staršev in na kratko povzemamo glavne prednosti, ki jih vsaka od njih ponuja.

  1. Plaža Simonov zaliv

Lepo urejena delno betonirana, peščena in mivkasta plaža sredi Izole je priljubljena izbira staršev z dojenčki. Omogoča enostaven dostop do plaže, slovi po čudovitem zalivu z mivko, z nizkim pristopom v morje pa je zelo primerna za namakanje in čofotanje z dojenčkom. V bližini plaže so restavracije in vse potrebne kapacitete, da lahko dojenčka v miru previjete, nahranite in se tudi sami osvežite.

 

  1. Plaža Strunjan

Ta umirjena in nekoliko odmaknjena plaža je preverjeno ekološko neoporečno kopališče, saj ima pridobljeno modro zastavo. Plaža ima urejene površine za počivanje in dovolj sence, da lahko z dojenčkom varno počivate. V bližini so lokali in restavracija, kjer se lahko tudi okrepčate ali umaknete pred opoldanskim soncem.

 

  1. Plaža Punta rat v Makarski

Plaža Punta rat se nahaja v mestu Brela. Z borovci obdana plaža je prodnata, ob vstopu v morje pa peščena. Na voljo je dovolj sence in plaža je enostavno dostopna z vozičkom. Okoli plaže so številni gostinski objekti, restavracije in bari. Plaža ima že od leta 2007 modro zastavo kot simbol čistoče vode in okolja.

 

  1. Plaža Dražica v Biogradu na Moru

Plaža Dražica leži v samem središču mesta in je izredno priljubljena destinacija za mlade družine z dojenčki. Obdaja jo gost borov gozdiček, kjer je tudi v najbolj vročem delu dneva primerna senca. Do plaže vodi urejena sprehajalna pot, posuta je z drobnimi kamenčki, v bližini pa je tudi več lokalov in okrepčevalnic. Tudi ta plaža se ponaša z modro zastavo in brezhibno čistim morjem.

 

  1. Vela Plaža na Krku

Glavna baška plaža je dolga 2 km in se nahaja v središču mesta. V največji poletni sezoni je sicer precej oblegana, vendar pa se lahko pohvali s kristalno čisto vodo (prav tako ima modro zastavo) ter enostavnim postopnim vstopom v morje. Obkrožena je s številnimi restavracijami in lokali, kjer se lahko z dojenčkom osvežite in okrepčate.

 

  1. Zaton pri Zadru

Pretežno peščena plaža Zaton velja za eno najlepših plaž na hrvaški obali. Dolga je okoli 1,5 km in tudi v najbolj turistični sezoni nudi dovolj prostora bodisi pod borovci bodisi z najemom senčnika. Plitko morje je idealno za namakanje dojenčka, dostop pa je enostaven in lepo urejen. Tudi ta plaža ima mednarodno priznanje – modro zastavo, zato lahko brez skrbi uživate v kristalno čistem morju.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse