V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

5 napak pri kopanju novorojenčka

Ko se pripravljamo na prvo kopel novorojenčka, se ponavadi po nasvet obrnemo k patronažni sestri, ki se pri nas oglasi že v prvih nekaj dneh njegovega življenja.  Kljub temu pa obstaja kar nekaj trikov, ki lahko naredijo to opravilo prijetnejše tako za vas kot za dojenčka in spremenijo večerno rutino v zabavo za vso družino!

Pogoste napake, ki jih starši večkrat storimo med prvim kopanjem:

Prehladna soba in prostor

To velja tako za prostor, kjer se dojenček kopa, kot tudi previjalnico (če nista skupaj), saj lahko mraz sproži sama negativna čustva in velikokrat povzroči tudi krčevit jok, zato stalno nadzorujte temperaturo.

 

Prehitro polaganje v vodo

Predlagamo, da otroka zavijete v nežno tetra pleničko, ter ga v vodo postopoma položite kar v njej. Kasneje vam bo prav prišla tudi kot krpica za umivanje, novorojenčku pa bo omilila šok ob prvem ponovnem stiku z vodo.

 

Preslab nadzor

Težko si predstavljamo, da so tako male in nebogljene kepice lahko tako premične ravno v nepravem trenutku – zato je potrebno biti izjemno pozoren ves čas kopanja. Hitro se lahko zgodi, da pogoltne vodo, ali pa se celo za trenutek potopi, prvo pravilo kopanja pa je, da otroka nikoli ne pustite v vodi brez nadzora! Pomagate si lahko z vstavkom za novorojenčka, ki je namenjen prav temu.

 

Umivanje z agresivnimi mili

Za nežno kožo dojenčkov je hitro preveč celo marsikatero milo z oznako baby, zato se večinoma priporoča šamponiranje le enkrat tedensko oziroma po potrebi, ostale dni pa samo umivanje z vodo. Za ohranjanje PH-ja in preprečevanje izsušenosti kože lahko po kopanju uporabite tudi mandljevo olje, ki bo kožo prijetno nahranilo in navlažilo.

 

Slabo brisanje

Izjemno pomembno je, da temeljito obrišemo vse kožne gube in luknjice med prstki na nogah, saj se tam zelo rade naselijo bakterije. Če ne pridete zraven z brisačo, si lahko pomagate tudi z vatiranimi blazinicami, ki bodo osušile tudi težko dostopna mesta.

 

Kopanje dojenčka je vsekakor eno najlepših opravil in čisto poseben trenutek, ki ga delimo z našim malčkom, vendar je hkrati tudi zelo odgovorno opravilo. Da bo kopanje čim bolj varno, udobno in sproščeno pa morate za to poskrbeti vi. Prav zaradi tega so v podjetju Baby Patent razvili revolucionarno otroško banjico AquaScale, ki združuje kar 3 v 1: ergonomsko oblikovana kad, termometer za vodo in tehtnica. Preveri več tukaj.

 

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse