V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vsebine, priporočila in nasveti glede na starost vašega malčka:

5 idej za še bolj sproščen dopust z dojenčkom

Dopust z dojenčkom je vsekakor nekaj posebnega, vendar pa je za novopečene starše pogosto tudi vir stresa, saj ne vedo točno, kaj pričakovati. Običajno izgleda tako, da je avto naložen, kot da se na dopust odpravlja najmanj šestčlanska družina. Kovčki so nabasani z rezervnimi oblekami, slinčki, tetra pleničkami, plenicami in še tisoče drugimi malenkostmi, prtljažnik pa poka po šivih zaradi vozička, košare ali športnega dela, morda celo premične posteljice …

Če vas je ob branju zgornjih vrstic že začela boleti glava, naj vas potolažimo. Z vami bomo namreč delili 5 idej, zaradi katerih bo vaš dopust bolj sproščen in manj stresen.

 

Izberite optimalen čas potovanja glede na dojenčkov ritem

Če ste med tistimi srečneži, da vaš dojenček večino časa v avtu mirno prespi, se s časom potovanja ni potrebno preveč obremenjevati. Pogosto pa imajo starši izziv, saj dojenček po določenem času postane nemiren in se ne želi več voziti. Ena izmed možnih rešitev je, da pot prilagodite ritmu dojenčka in izberete čas, ko tudi doma običajno spi. V skrajnem primeru pa lahko potujete tudi ponoči, ko je različnih motenj iz okolicej veliko manj.

 

Poenostavite si pripravo prehrane

Če odhajate na dopust z dojenčkom, ki se samo doji, potem skrbi glede tega nimate. Ob uvajanju prve hrane pa je najbolj praktično, da vzamete s seboj prenosni soparnik, v katerem lahko kjer koli in praktično kadar koli pripravite topel in zdrav obrok za vašega malčka ter ga po potrebi z nastavljivo funkcijo tudi spasirate. Tako ne boste imeli nobenih skrbi in vam ne bo potrebno izgubljati časa z načrtovanjem prehranjevanja.

 

Oblačila za dojenčka lahko ročno perete

Novopečeni starši ob pakiranju za dojenčka običajno ugotovijo, da so vzeli njegovih stvari in oblačil skoraj toliko, kot zase in partnerja skupaj. Seveda je potrebno nekatere nujnosti preprosto vzeti s sabo v zadostnih količinah, vendar pa ne pozabite, da je mogoče številne stvari, kot so tetra pleničke in majhne obleke, preprosto oprati na lokaciji, kjer boste počitnikovali.

 

Imejte s seboj mini lekarno

Kadar se z dojenčkom odpravite izven udobja domačega doma, še posebej, če potujete kam dlje, ne pozabite na mini lekarno. Vsekakor je smiselno vzeti termometer, pumpico za čiščenje nosu, svečke za zbijanje vročine, kremo za ritko in razkužilo, da imate najnujnejše takoj pri roki.

 

Ne pozabite na razvedrilo

Ne glede na to, da dojenček še posebej v prvih mesecih potrebuje predvsem nego in bližino staršev, pa je na dopust vsekakor smiselno vzeti kakšne igrače in pripomočke, ki vašega dojenčka zabavajo in animirajo.

Tako si boste tudi vi lahko v miru privoščili zaslužene minute oddiha, animacija pa bo prišla še posebej prav v kakšni restavraciji ali na plaži.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse