V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

 

10 nasvetov za opremljanje novorojenčkove sobice

Načrtovanje sobice za bitje pod vašim srcem je zabavno opravilo, polno ljubezni. Kljub temu pa je lahko na trenutke tudi malo izčrpavajoče - sploh, če ne veste, kje začeti. Vzemite si minuto ali dve ter se oborožite z 10 praktičnimi nasveti za opremljanje sobice, ki smo jih pripravili za vas. Kmalu boste že tako polni idej in nove energije, da boste komaj čakali, da začnete nakupovati!

Izberite specifičen stil ali temo

Seveda ni nujno, da se omejite le na en koncept. Vendar vam bo osredotočenost na eno idejo nedvomno pomagala ohraniti fokus in ustvariti bolj estetski videz sobe. Lažje reči, kot storiti, kajne? Tu je skrivnost – najdite en kos, ki vam je neizmerno všeč in si zadajte, da bo to vaša »osnova«. Lahko gre za kos pohištva, dekorativni element, igračo, … Nato preprosto prilagodite vse ostalo temu centralnemu kosu - barve, tematiko, vzdušje.

Počakajte s pleskanjem sten

Predstavljajte si razočaranje, ko boste našli popolne zavese ali sanjsko posteljnino in nato ugotovili, da se barve tepejo z odtenkom, ki ste ga izbrali za stene. Vsekakor je lažje najprej izbrati tekstilije in na koncu prilagoditi barvo stene.

Ne rabite sledite stereotipom glede spola

Punčke ne rabijo princeskine dežele in fantki ne rabijo biti obkroženi z nogometnimi žogami ter modro barvo. Samo dojenčki so. Njihovi interesi bodo zajemali mleko, spanje in crkljanje. Barva sten naj zato odgovarja predvsem vašemu okusu. Barva sivke za fantka? Siva za punčko? Zakaj pa ne!

Dekorirajte strop

Dojenčki preživijo večino časa leže na hrbtu. Zakaj ne bi vašemu najmlajšemu omogočili super razgleda? Strop lahko prepleskate s pomirjujočo barvo, ali ga opremite z zanimivimi nalepkami. Morda dodate stropni ventilator, ki bo v sobico vnesel dodatno zabavo in lepo popestril interjer. Zagotovil bo tudi dodatno udobje, saj bo poskrbel, da vašemu malčku ne bo vroče.

Premišljeno izberite razporeditev

Imejte vse nujne pripomočke na dosegu roke, ko boste stali za previjalno mizo. Ne želite namreč konstantno stopati stran in puščati malčka nenadzorovanega (tudi če le za sekundo). In še to, izogibajte se neredu. Lahko se zgodi, da boste morali cele noči prenašati malčka sem ter tja, zato si zagotovite »čist prehod«, da se slučajno ne spotaknete ob stol, preprogo ali igračo.

Ne pozabite na razkuževanje

Zagotovite, da v sobici ne bo odvečnih bacilov – pripravite si kotiček za razkuževanje. Antibakterijski gel ter papirnate brisače bodo vaši najboljši prijatelji. Dnevno čistite površine in preprečite kontaminacijo. Razmišljajte tudi o umazanih plenicah ter si omislite koš za odpadne plenice.

Dajte sobi prostor, da zraste

Pri izbiranju pohištva razmišljajte dolgoročno. Male zibelke v obliki košar sicer izgledajo zelo ljubko, vendar se vprašajte, če ste pustili dovolj prostora, da jo boste nekega dne zamenjali s pravo posteljo? V primeru, da nimate dovolj prostora za samostoječo previjalno mizo in predalnik, imejte v mislih, da vam bo predalnik na dolgi rok prišel bolj prav. Razmišljajte v naprej in bodite ekonomični s prostorom in denarjem.

Ne bojte se teme

Zagotovite, da bo v sobici kadarkoli možno poustvariti nočne pogoje. Debele zavese ali ustrezne rolete bodo nujne, da boste malčku omogočili miren počitek tudi sredi dneva. V temi dojenčki spijo dlje in jim je bolj udobno. Z zastiranjem svetlobe boste preprečili tudi prekomerno segrevanje prostora, še posebej poleti.

Naj bo posteljica minimalistično opremljena

Verjetno vas bo zamikalo, da posteljico »olepšate« s kupom blazin in igrač. Resnica je, ne potrebujete jih toliko. Ena blazina in igrača sta dovolj. Preprosto izberite ljubko posteljnino ter plišasto igračo, ki vas je od vseh najbolj prepričala (in upajte, da bo tudi vašemu malčku tako ljuba). DooDoo plišaste igrače so odlična izbira, saj so nadvse prijetne in mehke, v sebi pa skrivajo posebno avdio enoto. V trenutku zaznajo otroški jok in začnejo predvajati zvoke, podobnim tistim, ki jih otrok sliši v maternici. Dojenčka pomirijo in uspavajo - noč bo tako bolj mirna za vse člane družine.

Ne čakajte na zadnji trenutek

Projekta otroške sobice se lotite pravočasno. Tako boste lahko dodobra prezračili prostor in odstranili vonj po novem pohištvu in sveže prepleskanih stenah. Če začnete dovolj zgodaj, boste tudi bolj mirni in imeli več energije, kot pa v zadnjih tednih nosečnosti.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse